Hier vindt u welke hulpmiddelen wij gebruiken om ons doel, het structureel verbeteren van de leerprestaties van elke leerling, te kunnen verwezenlijken.

Wrts.
Wrts is een overhoorprogramma, dat leerlingen helpt woordenlijsten van taalvakken op eenvoudige wijze en aantrekkelijke wijze te leren door het gebruik van de computer. De leerling kan zo zijn woordjes oefenen, todat hij een 10 haalt! Wij raden wel de leerlingen aan eerst de woordjes in het programma Overhoor (klik hier) in te voeren en daarna het bestand in Wrts te zetten via de website van Wrts. Mocht de site of het internet niet werken, dan heb je nog altijd je lijst op de computer.

Mindmapping.
Mindmappen is een leertechniek die het beste tot zijn recht komt in combinatie met andere technieken. Het geheel van mindmappen is gebasseerd op en ontleend aan de verbindingen in de hersenen.

Encarta Winkler Prins 2008 – huiswerkhulp.
Deze software bevat buiten de inmiddels befaamde Encarta Encyclopedie ook verklarende en vertalende woordenboeken, een jeugdencyclopedie, een grafische rekenmachine, tips voor het schrijven van werkstukken en het programma heeft nog veel meer functies die het studeren van een leerling gemakkelijker en aantrekkelijk zal maken.

Voor de rest….
Uiteraard hebben wij ook woordenboeken, een grafische rekenmachine, papier en een printer / kopieerapparaat gebruiksklaar. Verder hebben we samenvattingenboekjes van de hoofdvakken en verdiepingsmaterialen voor iedere leerling. Uiteraard wordt elk materiaal dat nog nodig blijkt -indien mogelijk – aangeschaft. Tot slot hebben we een white-board om stof uit te kunnen leggen.